2 enkle oppskrifter på retter du kan spise etter trening

Etter en hard treningsøkt er det viktig å spise et godt og næringsrikt måltid som gir kroppen din den energien og næringsstoffene den trenger for å gjenoppbygge muskler og komme seg. Derfor har vi laget to oppskrifter på enkle, sunne og gode måltider du kan lage etter trening. Den ene oppskriften inneholder pasta og kjøtt, mens den andre inneholder quinoa og kylling.

Begge inneholder proteiner, komplekse karbohydrater og næringsstoffer som hjelper kroppen din å komme seg etter en treningsøkt. Prøv dem ut og se hva du liker best!

Biff/Kylling og pasta

  1. Kok opp et par porsjoner med fullkornspasta.
  2. Stek en biff eller kyllingfilet i en panne med litt olje.
  3. Ha i en neve med frisk spinat i pannen i siste minutt.
  4. Hell pastaen og kjøttet over i en bolle og topp med en neve revet parmesan.
  5. Server med en frisk salat ved siden av.

Dette måltidet inneholder proteiner fra kjøttet som hjelper med muskeloppbyggingen, samt komplekse karbohydrater fra pastaen som gir deg energi. Spinaten bidrar med næringsstoffer og vitaminer, og salaten gir deg litt ekstra fiber og fuktighet. Det er enkelt å lage, og smaker godt etter en treningsøkt.

Kyllingfilet med quinoa og salat

  1. Kok opp 1 porsjon med quinoa i litt kokende vann.
  2. Stek 1 kyllingfilet i en panne med litt olivenolje og krydder etter smak.
  3. Ha i en halv neve med cherrytomater og en halv neve med friske urter (f.eks. timian eller basilikum) i pannen i siste minutt.
  4. Vend quinoaen, kyllingen, tomater og urter sammen i en bolle.
  5. Server med en frisk salat ved siden av, og topp med litt parmesan ost om du ønsker det.
Les også:  5 frokoster som bidrar til en sunn start på dagen

Dette måltidet inneholder proteiner fra kyllingen som hjelper med muskeloppbyggingen, samt komplekse karbohydrater fra quinoaen som gir deg energi. Tomatene og urtene gir deg litt ekstra smak og næringsstoffer, og salaten gir deg fiber og fuktighet. Det er enkelt å lage, og smaker godt etter en treningsøkt.