Hva gjør stretching med kroppen og hvorfor er det så viktig?

Stretching er en viktig del av en god treningsrutine. Det kan hjelpe deg å øke fleksibiliteten, redusere risikoen for skader og forbedre ytelsen din.

Illustrasjonsbilde fra Pexels.com

Fleksibilitet er evnen til å bevege leddene dine gjennom en full og normal bevegelsesrekkevidde. For å øke fleksibiliteten din anbefales det å strekke ut musklene etter en økt eller en lett oppvarming. Det er viktig å tøye gradvis og kontrollert måte og holde strekket i minst 30 sekunder. Det kan være lurt å fokusere på å tøye de musklene som du bruker mest eller som du føler er stramme.

Skadeforebygging er en annen viktig fordel med streching. Stramme muskler kan føre til belastning på leddene dine, noe som kan føre til skader. Ved å tøye ut musklene regelmessig kan du redusere risikoen for skader, spesielt hvis du har en aktiv livsstil eller jobber med en kroppsdel som er utsatt for belastning.

Stramme muskler kan føre til redusert bevegelighet og styrke, noe som kan påvirke ytelsen din negativt. Ved å tøye ut musklene regelmessig kan du forbedre ytelsen din ved å øke bevegeligheten i leddene dine og redusere stramme muskler. Dette kan hjelpe deg å utføre øvelsene dine bedre og øke effektiviteten i treningsøktene dine.

Det er viktig å merke seg at det er best å tøye etter at musklene dine er varme, som etter en lett oppvarmingsøkt eller etter en treningsøkt. Unngå stretching om du kjenner smerte eller har skade.