Fem myter om trenings og ernæring

Det er ikke uvanlig å høre påstander om hva du bør spise eller hvordan du bør trene for å oppnå de beste resultatene. Men noen av disse påstandene kan faktisk være misvisende eller til og med feilaktige.

Her skal vi avdekke sannheten bak fem vanlige trenings- og ernæringsmyter.

  1. Myte: Du må spise mye protein for å bygge muskler.
    Faktum: Mens protein er viktig for å bygge muskler, trenger du ikke å spise store mengder for å få resultater. Å spise en balansert diett som inkluderer en moderat mengde protein sammen med karbohydrater og fett vil bidra til å bygge muskler.
  2. Myte: Du må spise fettfattig mat for å gå ned i vekt.
    Faktum: Å spise sunne fettkilder, som avokado, nøtter og fisk, kan hjelpe deg med å gå ned i vekt. Fett gir også en følelse av metthet, som kan hjelpe deg med å kontrollere appetitten.
  3. Myte: Kardiotrening er den eneste måten å gå ned i vekt på.
    Faktum: Mens kardiotrening kan hjelpe deg med å brenne kalorier og miste vekt, er styrketrening også viktig. Styrketrening hjelper deg med å bygge muskler, som øker hvileforbrenningen din og gjør det lettere å miste vekt.
  4. Myte: Du må spise små måltider gjennom hele dagen for å gå ned i vekt.
    Faktum: Det er ingen bevis for at å spise flere små måltider i løpet av dagen vil hjelpe deg med å miste vekt raskere enn å spise tre vanlige måltider. Det som er viktig er å spise sunn og næringsrik mat og å være i et kaloriunderskudd for å gå ned i vekt.
  5. Myte: Jo mer du trener, jo bedre resultater vil du få.
    Faktum: Å trene for mye kan være skadelig for kroppen din og føre til overtrening, skader og at du mister motivasjon. Det er viktig å gi kroppen tid til å hvile og gjenopprette seg mellom treningsøktene for å oppnå de beste resultatene.