Trening på nyttårsforsettet? Slik kommer du godt i gang

Dersom du har som mål å trene mer i det nye året, er det viktig å gå litt mer systematisk til verks for å sikre at du når målet ditt og opplever gode resultater.

Sett deg konkrete mål for treningen din. Det kan være å løpe et visst antall kilometer i uken, å styrketrene to ganger i uken, eller å øke antall pull-ups du klarer. Et konkret mål gir deg noe å jobbe mot, og gjør det lettere å holde motivasjonen oppe.

Planlegg treningen. Sett av faste tidspunkt hver uke hvor du skal trene, og prøv å holde deg til den planen så godt du kan. Dersom du har en fast treningsrutine, blir det lettere å få det til å bli en del av hverdagen din.

En annen viktig faktor for å oppleve gode resultater er å variere treningen din. Prøv ulike øvelser og aktiviteter, og ikke bare gjør det samme hver gang. Dette vil både gjøre treningen mer interessant, og sørge for at du trener ulike deler av kroppen.

Sørg for å få nok hvile og ernæring. Kroppen trenger hvile for å kunne restituere etter trening, så sørg for å få nok søvn og ikke overdrive treningen. Ernæring er også viktig, så spis sunt og variert og sørg for å få i deg nok proteiner etter trening for å bygge muskler.

Les også:  Derfor bør trening være en del av din livsstil

Til slutt kan det være lurt å finne en treningspartner eller en treningsgruppe. Dette kan gjøre treningen mer morsom og motiverende, samt at du kan holde hverandre ansvarlige for å følge treningsplanen.

Hvis du følger disse rådene, kan du ha trening som nyttårsforsett og oppleve gode resultater. Husk å starte forsiktig og øke gradvis belastningen, slik at du unngår skader og overbelastning. Lykke til med treningen!