Slik velger du riktige løpesko

Når du skal velge treningssko til løping, bør du først og fremst vurdere hvilken type løpegang du har. Er du en føre-på-tærne-løper, en mellomfot-løper eller en hæl-løper? Hver av disse løpegangstypene krever forskjellig støtte og demping i skoene, så det er viktig å velge sko som passer til din løpegangstype.

Deretter bør du vurdere hvilken type løping du skal bruke skoene til. Skal du løpe på asfalt, på grusvei, i skogen eller på en løpebane? Hver av disse underlagstypene krever forskjellige egenskaper i skoene, så det er viktig å velge sko som passer til løpeforholdene du skal løpe i. Her er noen tips som får deg i gang

  1. Velg en sko som passer til aktiviteten du skal utføre. Det finnes forskjellige typer sko for ulike typer trening, så det er viktig å velge en sko som passer til din aktivitet. For eksempel bør du velge en annen type sko for løping enn for fotball.
  2. Sørg for at skoen passer godt til foten din. Det er viktig at skoene dine sitter godt og komfortabelt på føttene dine, slik at du kan trene på en god og trygg måte. Du bør prøve skoene før du kjøper dem for å sikre at de passer godt.
  3. Velg en sko med god støtte. Sko med god støtte kan bidra til å forebygge skader, så det er viktig å velge en sko med god støtte når du trener. Dette er spesielt viktig hvis du har en fot med en spesiell form eller bevegelse, som for eksempel en flat fot eller en hælspore.
  4. Sjekk skoens såle. En god treningssko bør ha en støtdempende såle som kan absorbere belastningen når du trener. Dette kan bidra til å redusere risikoen for belastningsskader i føttene dine.

Det aller viktigste når du velger treningssko er at du kjenner de er komfortable å trene i for deg