Pulssoner under trening

En pulserende sone er et mål på hvor hardt kroppen din jobber under trening. Dette er en viktig faktor å vurdere for å sikre at du får mest mulig ut av treningen din og unngår skader.

Det finnes fire pulserende sone, og hvilken sone du bør være i avhenger av hvilket formål du har med treningen. De fire pulserende sonene er:

  1. Den svake pulsen
  2. Den moderate pulsen
  3. Den harde pulsen
  4. Den maksimale pulsen

Den svake pulsen er den laveste intensiteten og er best egnet for å bygge opp kondisjon og bevegelighet. Denne sonen er også god for å gjøre deg avslappet og redusere stress. Du vil kjenne at du puster lett og at du ikke blir andpusten.

Den moderate pulsen er perfekt for å brenne fett og forbedre kondisjonen. I denne sonen vil du kjenne at du puster litt tyngre, men du skal fortsatt være i stand til å holde en samtale uten å bli andpusten.

Den harde pulsen er den høyeste intensiteten og er best for å forbedre utholdenheten og styrken. Du vil kjenne at du puster tyngre og at du blir andpusten, men du skal fortsatt være i stand til å holde ut i minst 20 minutter.

Den maksimale pulsen er den høyeste pulsen kroppen kan oppnå, og vil variere fra person til person. Det er viktig å huske at det er individuelle forskjeller i hva som anses som en svak, moderat, hard og maksimal puls, og at det er viktig å lytte til kroppen sin og ikke presse seg for hardt under trening.

Rådfør deg med PT eller lege i forhold til kapasitet og muligheter før du begynner